Welkom in Vilvoorde, land van discriminatie

Zakaria Larach

We zouden een dagelijkse kroniek kunnen bijhouden van het anti-Franstalige beleid van de autoriteiten.

Alleen luisterend naar mijn moed, denk ik dat het tijd is om een ​​frisse blik te werpen op het prachtige Vlaanderen en zijn beleid van taalkundige reiniging met het risico beschuldigd te worden van het geven van een negatief beeld van deze regio.

De gemeente Vilvoorde is door verschillende mensen geïnformeerd dat het hoofd van de burgerlijke stand van de gemeente Vilvoorde heeft vervloekt en racistische opmerkingen tegen hen heeft gemaakt. Bovendien werkt de betrokken dienst bijzonder langzaam, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezinssituatie van bepaalde burgers.

Vraag in het Frans het kantoor van de bourgmestre, bij het gemeentehuis van Vilvoorde, De dame van de receptie antwoordt je al lang in het Vlaams, met behulp van grote nutteloze gebaren. “U spreekt geen Frans?”, Vraagt ​​men zich af. “Neen” (nee). Wij staan ​​erop: “U spreekt geen Frans of u heeft het recht niet om het te spreken?” Een lange zin in het Vlaams, gebaren.
racistische daden lijken toe te nemen in Vilvoorde. Toch tonen wetenschappelijke studies aan dat – in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht – de tolerantie voor minderheden in deze stad de afgelopen jaren is toegenomen. Racisme neemt niet toe, maar polarisatie.

De spanningen tussen de Franstalige en Nederlandstalige gemeenschappen van België verergeren de situatie van het land, dat elke dag iets meer op weg is naar politieke chaos. Een van onze journalisten vertelt dat ze niet welkom is op het grondgebied van de stad Vilvoorde, waar ze al meer dan een jaar woont.

اترك رد

%d مدونون معجبون بهذه: